Meridiaan Yoga Therapie – MYT

Met Martine en Taraneh

zaterdag 6 februari van 13.00- 14.30 uur (via ZOOM) & zaterdag 6 maart van 13.00- 14.30 uur (live in de studio, onder voorbehoud)

40 euro

Join via de Eversports app of via de website (onder JOIN A CLASS)

MYT is een moderne synthese van yoga en Chinese geneeskunde. MYT-technieken werken op dezelfde manier als yoga houdingen: het werkt vertrouwend op de verbinding tussen het fysieke, emotionele en spirituele lichaam. Net als bij yoga houdingen gebruikt MYT fysieke methoden om de energiestroom door de subtiele kanalen beter te laten doorstromen. Om op die manier verlichting te brengen in bijvoorbeeld spierspanning, gewrichtspijn, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen, angsten, maar denk ook aan slaapproblemen, onrust, gevoelens van frustratie. 

Wat zeker niet wilt zeggen dat eerst klachten moet hebben om met MYT aan de slag gaan. Voorkomen is beter dan genezen, dus gebruik juist ook de preventieve werking van deze techniek. Door het regelmatig beoefenen van fysieke houdingen wordt je je steeds bewuster van je eigen lichaam. De volgorde van de MYT-sequence begint met de slapping/tapping- techniek. Dit is bedoeld als eerste stimulatie van de energiebanen, de meridianen, onder de huid te stimuleren. Vervolgens beginnen we aan de sequence van yogahoudingen.

Wat zijn meridianen?

Meridianen zijn stroomgebieden in het lichaam die een web-achtig netwerk vormen waar vitale energie (qi, prana) stroomt. Ze zijn diep in het lichaam verbonden met een orgaan en hebben een stroomgebied naar been en voet of arm en hand. De beste manier om de meridianen te leren kennen is om ze in je eigen lichaam te gaan voelen.