Annet

HATHA & YOGA NIDRA TEACHER​

‘The light is within. It is already there. Take your time to see it.’
 
 
Swami Satchidananda

“Yoga gives connection, energy, silence and inner power.”

Annet is open, happy and sweet, her classes are dynamic, enthusiast and peaceful.

Sporten en bewegen zijn altijd al een onderdeel geweest in mijn leven. Mijn eerste kennismaking met yoga was in 2013 bij Francis en Mona met de intentie om rust en balans te vinden. Ik had toen nog niet in de gaten wat yoga voor mij zou gaan betekenen. Al snel kwam ik erachter dat yoga niet alleen maar rekken en strekken is maar dat het langzaamaan een levenswijze begon te worden, ik werd me steeds bewuster van mijn eigen handelen en de effecten daarvan. Yoga heeft mij rust, balans en innerlijke kracht gebracht.

Mijn enthousiasme en leergierigheid brachten mij dat ik me nog meer wilde verdiepen in yoga en de filosofie daarachter. Ik volgde mijn 500 uur opleiding tot allround Hatha yogadocent bij Yoga College Tilburg.

Tijdens mijn les (hatha, easy flow yoga en vinyasa) neem ik je mee in de verdieping van houdingen, meditatie en ademhaling waarbij je zachtheid, bewustwording van lichaam en geest maar ook je grenzen leert verkennen. Hierdoor is er ruimte voor je eigen proces waarin je mag leren loslaten en te zijn wie je bent zodat je dat mee kunt nemen in je dagelijks leven.

Ik vind het belangrijk om mijn lessen met rust en warmte te geven waarbij iedereen zich thuis en veilig voelt. Om naar binnen te keren en goed te luisteren naar wat jouw lichaam jou vertelt en je weer in contact te brengen met jezelf. Maar het belangrijkste tijdens mijn les is dat je lief bent voor jezelf!

 

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een vorm van yoga waarbij je in een toestand van diepe ontspanning komt. Het wordt ook wel de Yoga van de Slaap of Slaapyoga genoemd. Deze term dekt de lading niet helemaal. Want hoewel het tijdens Yoga Nidra lijkt alsof je slaapt, ben je alert en aanwezig bij jezelf, tussen waken en slapen. In deze staat kun je contact maken met je onderbewustzijn. 

Tijdens Yoga Nidra lig je ontspannen en comfortabel op je yogamat. Via Yin/Hatha oefeningen, begeleide ontspanning, ademhalingsoefeningen en visualisaties kom je in een diepe staat van ontspanning en rust. In deze staat worden ervaringen en fragmenten van herinneringen verwerkt, neemt de spierspanning en stress in het lichaam af en daalt de bloeddruk en hartslag. Dit heeft een helende werking op lichaam en geest en kan beschouwd worden als een hele fijne en relaxte vorm van mediteren.

Yoga Nidra is een aanrader voor mensen die graag meer energie willen hebben, moeite hebben met slapen, herstellen van een burn out of depressie of last hebben van angsten of andere klachten die leiden tot (over)spanning.

Ook al heb je nog nooit op een yogamat gestaan, Yoga Nidra is voor iedereen.

Je kunt Yoga Nidra niet goed of fout doen.

“The soul always knows what to do to heal itself. The challenge is to silence the mind”