Leonie

Hatha & Zwangerschapsyoga

‘We carry inside us the wonders we seek outside us’

 

– Rumi

Yoga taught me how to consciously feel my body and how to observe my thoughts. It taught me, and teaches me, how to look and act with love and compassion at myself and others. It ensures that I feel connected to everything and everyone and it makes me feel very humble and grateful.

Sinds 2010 is yoga echt deel gaan uitmaken van mijn leven. In 2010 was ik zwanger en begon ik met het volgen van zwangerschapsyoga. Tijdens de zwangerschap en mede door de yoga voelde ik mij steeds meer verbonden met alles om mij heen. Ik kreeg het inzicht dat ik niet alleen was, maar dat ik juist in verbinding stond met alles en iedereen en dat in deze verbinding de oerkracht van liefde schuilgaat.

Na mijn eerste zwangerschap ben ik regelmatig yogalessen gaan volgen. Dit was in het begin poweryoga, in 2012 weer zwangerschapsyoga en in 2013 ben ik begonnen met het volgen van Jivamukti yoga bij Francis. Door de yoga leerde ik hoe ik mijn lichaam bewust kon voelen en hoe ik mijn gedachten kon observeren. Het heeft mij geleerd, en leert mij, hoe ik met liefde en compassie naar mijzelf en anderen kan kijken en handelen. Ik voelde me enorm aangetrokken door de mantra’s en de yogafilosofie die tijdens de Jivamukti lessen aan bod kwamen en hierdoor ging ik ook graag naar de Kirtan.

In de zomer van 2018 volgde ik een workshop ukelele spelen. Ik was meteen verliefd! Dit voelde goed en ik ging oefenen in het spelen en zingen van mantra’s. Francis vroeg of ik tijdens de Kirtan wilde spelen en sinds de zomer van 2018 speel ik voortaan altijd een aantal mantra’s tijdens de Kirtan. 

Ik volgde een 500 uurs opleiding tot allround yogadocent bij Yogacollege Tilburg en hierna een 85 uurs opleiding tot zwangerschapsdocent bij Arhanta yoga.