Lotte

kinder yoga teacher

“The more honest you are, the more open, the less fear you will have because there is no anxiety about being exposed or revealed to others” – Dalai Lama

  • “Yoga is the journey of the self, through the self, to the self”  Bhagavad Gita

 

  • Lotte is open, positive and dedicated, her classes are playful, creative and fun.

Een aantal jaar geleden kwam yoga voor het eerst op mijn pad. Na een aantal keer verhuisd te zijn en van yoga school gewisseld te hebben kwam ik afgelopen zomer bij The Yoga Home terecht. The Yoga Home doet zijn naam eer aan; hier lessen gaan volgen voelde letterlijk als thuiskomen! 

In mijn werk als psycholoog en uit eigen ervaring, zie ik dat er binnen de Geestelijke Gezondheidszorg met name wordt gefocust op wat er allemaal ‘mis’ is met iemand. Dit werken vanuit een bepaald ziektebeeld wordt extra benadrukt door mensen die hulp zoeken patiënten of cliënten te noemen. Ik vind dat we er meer naartoe moeten dat dit studenten zijn die wat over zichzelf en het leven willen leren. Vanuit deze gedachte ben ik mijn eigen bedrijf The Academy of Life begonnen waarin ik over een tijd hoop mensen te kunnen begeleiden met mijn kennis als holistisch psycholoog vanuit een sterke mind-body benadering. Yoga en meditatie zijn hier een belangrijk onderdeel van! Lees meer over the Academy of Life op www.theacademyoflife.nl

 Ik wil me graag focussen op de positieve kant van de psychologie. Daarmee bedoel ik dat het mijn doel is te focussen op wat voor kracht en talent een persoon bezit. Daarnaast heb ik altijd al een grote interesse gehad in kinderen en jongeren. Voorheen werkte ik als leerling begeleidster en gaf ik faalangst trainingen aan kinderen in de basisschool- en middelbare schoolleeftijd. Dit gaf me altijd veel voldoening. Ik merk dat kinderen op hun gemak zijn bij me en dat ze dan makkelijk hun verhaal doen. Ik sta voor een gelijkwaardige benadering van kinderen. Ik zie kinderen als mensen in ontwikkeling en aan die ontwikkeling draag ik graag mijn steentje bij. Ik geloof ook dat ik zelf ontzettend veel van kinderen kan leren. Deze uitwisseling van kennis is dus wederkerig. Daarnaast staan respect en gelijkheid bij mij hoog in het vaandel; iedereen moet zichzelf kunnen zijn zonder angst daarop beoordeeld te worden. Het stimuleren van creativiteit, fantasie en veerkracht is hier onderdeel van. Vanuit mijn eigen ervaring met yoga weet ik dat dit enorm kan bijdragen aan het vergroten van je concentratievermogen, balans en uithoudingsvermogen. Ik wil graag kinderen op een creatieve, speelse manier hiermee kennis laten maken.  

 In oktober ben ik gestart met een super inspirerende opleiding tot kinderyoga docent aan de Kinderyoga Academie Jip & Jan. Vanaf januari 2021 zal ik binnen The Yoga Home werkzaam zijn als kinderyoga docent. Ik heb super veel zin in deze nieuwe uitdaging!