Nienke

yin teacher

“Everything else can wait, but the search for God cannot wait” – George Harrison

  • Everything you do with attention is Yoga. Yoga is a path towards rediscovering that true happiness is inside. Discovering a beacon or handhold inside. A path of reconnection with what you truly are. Release from earthly limitations and experience that you are part of something bigger. Experience feeling alive, experience the field or God?

 

  • Nienke is sensitive, wise and caring, her classes are creative, mirroring and inspiring.

Op het levenspad is voor mij persoonlijke begeleiding, ondersteuning of inspiratie een must. 

Voor mij was mijn yoga pad meestal niet het enige pad wat me bezig hield. Ik bezoek al sinds mijn twintiger jaren therapeuten, mediums of zieners, workshops, opleidingen, retreats, satsangs, deed Reiki en ga naar alternatieve genezers, mesologen of psychologen of masseurs omdat ik denk dat je zonder hulp van buitenaf moeilijk de waarheid kunt zien en er veel verwarring was. We hebben allemaal een zogenaamd plattegronds-bewustzijn en zonder hulp van buitenaf blijven we vaak enkel de plattegrond zien die we kennen. 

Yoga is voor mij het geluk in jezelf vinden. Het vinden van een baken of houvast in jezelf. Een pad naar het ontdekken van het zelf. Het pad naar opnieuw verbinden met het zelf, om zo te komen tot verbinding met wie we werkelijk zijn. Loskomen van aardse beperkingen, ervaren van het veld of van het goddelijke? Yoga helpt me op mijn pad. Het heeft me geholpen om periodes van onzekerheid, pijn en verwarring beter door te komen. Dat bleek heel waardevol en is dat nog. 

Ik denk dat in vroegere tijden het bewandelen van het yogapad alleen genoeg was omdat de verbinding leraar leerling veel intiemer en intenser was en de beoefening van yoga bij een bepaalde levens stijl hoorde. Yoga is niet elke week een lesje volgen zodat je er weer tegenaan kunt. Ik ben in deze valkuil getrapt en ik stond bijna elke dag op mijn mat waardoor ik dus langer mijn demonen of hardnekkige oude patronen kon leven.

Yoga is dus niet enkel de practice op de yogamat. Er bestaan veel verschillende soorten yoga. Ik denk dat het de bedoeling is dat je afhankelijk van waar je staat in je leven je meer met het ene dan met het andere bezighoudt. Er is nog zoveel te ontdekken en hoe meer ik ontdek hoe meer ik me realiseer hoe weinig ik mijn grootsheid leef.