Rianne M.

hatha teacher

Patanjali Yoga Sutra II.42 says; “By contentment, the highest happiness is contained”

  • Yoga with all its facets is a place where I always can go to. A trusted place where I can connect with myself. Conscious movement always feels good to me, even if my body sometimes doesn’t cooperate. The yoga philosophy gives me a lot of insights, clarity and calmness. I feel grateful to be able to share yoga with others and feel enthusiastic when I consider that I can continue to learn about it for the rest of my life.
 
  • Rianne is integer, caring and calm, her classes are dynamic, peaceful and warm.

Ik kan wel zeggen dat yoga mijn leven heeft veranderd. In 2013 begon ik met yoga omdat ik op zoek was naar meer balans. Meteen voelde het vertrouwd, het bewust bezig zijn met mijn lijf herkende ik door mijn balletachtergrond. Het naar binnen keren en afstemmen op mijn ademhaling was nieuw voor me. Eerder was ik meer gericht geweest op de buitenkant, waardoor ik vaak moeite had mijn eigen grenzen te voelen en te bewaken.

In juli 2016 volgde ik mijn eerste Jivamukti yogales bij Francis en Mona. Die les viel voor mij alles op zijn plek, ik voelde in alles dat dit is wat ik wilde doen. Ik leerde om uit mijn hoofd te gaan, naar binnen te keren en te luisteren naar mijn hart. En toen ik dat ging doen, veranderde mijn levenspad. Ik zegde mijn vaste baan op om volledig voor yoga te gaan en daarvan heb ik geen moment spijt gehad.

Ik volgde mijn 500 uur opleiding tot allround Hatha yogadocent bij Yoga College Tilburg en daarna de 50 uur opleiding voor Yin yoga bij Arhanta Yoga.

Ik geef met heel veel plezier, rust en warmte les in verschillende stijlen (hatha, easy flow yoga, vinyasa en yin yoga). In mijn lessen zie je mijn dansachtergrond terug; ik houd van de flow in bewegingen, het bedenken van variaties op de klassieke yogahoudingen en het creëren van een fijne sfeer door middel van muziek tijdens de les.

In yoga houdingen bestaat wat mij betreft geen goed of fout. Ik zie het als mijn taak jou te begeleiden in het proces van bewustwording. Van jouw denken, je lichaam en je ademhaling. Zo leer je om de houdingen niet alleen maar te doen maar ook echt te voelen. Ik zal je uitdagen je grenzen te verkennen én om mild te zijn tegen jezelf en zachtheid in de houdingen te ervaren.

“Peace comes not from doing, but from undoing; not from getting, but from letting go” – Swami Satchidananda