Kinder Yoga

We leven in een wereld waarin informatie constant op ons wordt afgevuurd via allerlei verschillende media. Ook kinderen hebben al van jongs af aan veel aan hun hoofd. Het is druk op school, afspreken met vrienden, sporten, huiswerk, een telefoon, computer, kortom veel ballen hoog te houden met maar één hoofd om alles in te verwerken. Gedachten staan daarom nooit stil. Dit in combinatie met hoge verwachtingen kan veel spanning opleveren.

Door training wordt de aandacht spier sterker. Tijdens de kinderyoga lessen focussen we hierop. Kinderen leren dat het goed is om af en toe stil te staan bij je gedachten, gevoel, ademhaling en dat je hier ook naar terug kan keren als het je even teveel wordt. Hierdoor leren kinderen in hun kracht te staan en bouwen ze veerkracht op. Iets wat ze in de rest van hun leven mee zullen nemen.

Tijdens de kinderyoga lessen leren kinderen zich bewust te worden van het eigen lichaam en spanningen die er mogelijk zijn los te laten. Er wordt stilgestaan bij hoe gedachten losgelaten kunnen worden en hoe je meer in het nu kunt zijn met jezelf. Het gaat niet om goed of fout, verwachtingen kunnen losgelaten worden.

Kinderyoga staat voor een gelijkwaardige benadering van kinderen. Daarnaast staan respect en gelijkheid hoog in het vaandel: iedereen moet zichzelf kunnen zijn zonder angst daarop beoordeeld te worden. Het stimuleren van creativiteit, fantasie en veerkracht is hier onderdeel van.

In de kinderyoga lessen wordt gewerkt met verschillende thema’s die aansluiten op de belevingswereld van de groep. Op een dynamische manier maken de kinderen kennis met de yogahoudingen, zonnegroeten, worden er verschillende ademhalingsspelletjes en ademhalingsoefeningen gedaan (bij kinderen ouder dan 8 jaar) en wordt er gewerkt met visualisatiemeditatie.

Daarnaast zal er ook iedere les op een speelse manier kennis worden gemaakt met de yoga filosofie.

Benieuwd geworden?

Alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar zijn van harte welkom in een van de kinderyoga lessen!

Namasté!