Yin Yoga

Yin Yoga is een eenvoudige, rustige, ontspannende en meditatieve vorm van yoga. Ook al is het een eenvoudige vorm, dat betekent niet dat Yin Yoga niet intensief is. Het aanhouden van de houdingen kan namelijk oncomfortabel aan gaan voelen en dat daagt je uit om niet alleen je lichaam te ontspannen, maar ook je geest! Yin Yoga zal je zeer waarschijnlijk uit je comfortzone halen.

Bij Yin Yoga blijf je gemiddeld drie tot vijf minuten in een houding zitten of liggen. Hierdoor stimuleer je je dieper gelegen bindweefsel, het weefsel rekt langzaam op en hydrateert. Bindweefsel is een structuur die in het hele lichaam te vinden is en alle delen van het lichaam met elkaar verbindt. Bindweefsel wordt stugger naarmate we ouder worden of meer lichamelijke klachten hebben. Ook door uitdroging wordt het bindweefsel minder soepel en minder flexibel. Yin Yoga helpt je om goed voor je bindweefsel te zorgen.

Bij Yin Yoga breng je je aandacht naar binnen en geef je je over aan zwaartekracht en tijd, Door langer in de houding te blijven krijg je ruimte om je eigen lichaam, bepaalde sensaties, gevoelens en gedachten te observeren. Je kunt je adem gebruiken om de sensaties tijdens de houdingen te verlichten. Hulpmiddelen zoals kussens en blokken helpen je om je meer aan de houdingen over te geven.